Măsurile de siguranță în timpul tragerii

DESPRE UNELE PROBLEME DE SIGURANȚĂ ÎN TIMPUL TRAGERII

Ne vom opri la unele situații tipice în care au nimerit mulți și care sunt mai degrabă inofensive, dar se repetă cu regularitate absolut peste tot. Toate aceste situații, din punct de vedere al măsurilor de securitate în timpul tragerii, sunt la limita expresiei „pare imposibil, dar totuși este posibil”. Prin aceasta ele sunt periculoase. Descrierea și sfaturile propuse nu înlocuiesc măsurile standarde de securitate atunci când efectuăm tragerea. Încă o dată vă vom atrage atenția asupra lor: dea Dumnezeu, aceasta să vă salveze de tragedie.
Toți cei care trag la stand, cel puțin o dată, s-au familiarizat cu regulile de siguranță înainte de a trage. Regulile date au fost elaborate de ani de zile, sunt scrise cu „sânge”, sunt destul de complexe, raționale și au un caracter foarte categoric. Există mai multe puncte principale care sunt strict obligatorii pentru toți țintașii: toate mișcările pe teritoriul câmpului de tragere cu arma în mâini trebuie să fie doar cu țava deschisă, arma semiautomată poate fi transferată numai cu obturatorul deschis;
este necesar să încărcați pistolul numai conform numerelor de tragere. Plecăm din locul de tragere numai cu obturatorul deschis sau cu pistolul descărcat, fără cartușe și manșoane în încărcător. Arma semi-automată trebuie să fie încărcată maxim cu două cartușe (un glonte este încărcat într-o cameră de cartușe, al doilea – în magazin); în timpul aflării pe câmpul de tragere cu arma în mâini, țeava trebuie îndreptată doar spre sectorul de tragere; este interzisă tragerea fără a cunoaște regulile de siguranță; este interzisă tragerea cu cartușe, masa fracțiunii cărora este mai mare de 32 de grame și, de asemenea, este interzisă utilizarea alicelor cu fracția mai mare de № 7 (2-2,5 mm); în cazul unui rateu, arma trebuie verificată cu țeavă îndreptată spre câmpul de tragere;
pe teritoriul poligonului este interzisă tragerea în păsări și animale.

PRIETENII PENTRU PRIMA DATĂ SUNT PE UN POLIGON
Orice persoană care practică la tragere cel puțin o dată și – a adus prietenii pe poligon pentru a le propune să facă niște împușcături. Ar putea fi unul sau mai mulți invitați. Înainte de a ieși pe câmpul de tragere, nu vă leneviți – oferițile prietenilor un ceai și povestiți-le detaliat despre acel tip de tragere pe care urmează să-l încerce. Spuneți-le despre tipurile de exerciții, despre specificul armei, despre istoria sportului. Încercați să creați atmosfera relației valide, interesate cu hobby-ul dvs. Persoanele trebuie să înceapă să tragă încet, fără grabă. Nu neglija povestirea despre măsurile de securitate în timpul tragerii. In acelasi timp, nu uitați că majoritatea regulilor vor fi uitate sau începătorii în procesul tragerii nu vor putea să le urmeze. Toată responsabilitatea pentru siguranță în timpul tragerii va fi doar pe dumneavoastră!
Țineți minte aceasta tot timpul, până când prietenii sunt la standul de tragere. Chiar dacă sunteți maestru experimentat și campion, nu vă fie rușine să vă adresați administrației că vi se dea un instructor. Supravegherea suplimentară a persoanei competente nu va fi în plus. Permiteți-le prietenilor să tragă doar pe rând și din același loc . Dacă e nevoie să vă apropiați mai mult și să facilitați condițiile de tragere, apelați la instructorul – ca să oprească tragerea pe platformele vecine. Alegeți un loc drept și concentrați-vă atenția asupra locurilor în care sunt îndreptate țevile armelor din mâinile țintașelor. Numai spre talere, dinspre oameni și niciodată în afara platformelor de tragere! Persoana neexperimentată nu controlează direcția armei și cu atât mai fundalul de tragere. Este sarcina voastră! Înainte de a încărca arma țintașului, propuneții să încerce să tragă cu arma neîncărcată. Propuneții de câteva ori să tragă în gol. Nu încărcați două cartușe, totul pentru liniștea dumneavoastră. Dacă aveți cu prietenii o înțelegere din timp, atrageți-le atenția asupra hainelor și a încălțămintei. Femeile vor purta încălțăminte fără tocuri. Dacă împușcă femeile și copiii, fiți gata la reacții inadecvate din partea lor. Ei pot să arunce armape pământ sau să fie derulate brusc cu aceasta la audiență. Ar trebui să ții focul. Și încă o dată: nu sperați pentru experiența proprie, sunați imediat instructorul. Dacă sunteți de acord cu o pregătire în avans, atrageți atenția prietenilor asupra hainelor și încălțămintei. Femeile vor putea să coquette și fără tocuri. Dacă femeile și copiii împușcă, fie gata să reacționeze inadecvat pentru a reveni. Ei pot să-și pună brațele pe pământ sau să fie derulate brusc cu aceasta la audiență. Ar trebui să ții focul. Și încă o dată: nu sperați pentru experiența proprie, sunați imediat instructorul. Dacă sunteți de acord cu o pregătire în avans, atrageți atenția prietenilor asupra hainelor și încălțămintei. Femeile vor putea să coquette și fără tocuri. Dacă femeile și copiii împușcă, fie gata să reacționeze inadecvat pentru a reveni. Ei pot să arunce arma pe pământ sau să o întoarcă brusc spre cei prezenți. Ar trebui să-i calmați pe cei ce trag. Și încă o dată: nu aveți prea mare încredere în experiența proprie, în caz de necesitate – sunați imediat instructorul.

TIRUL ȘI ALCOOLUL
Conform regulilor – este strict interzis. În viață – nu se poate evita. Poate fi o petrecere de birou sau o petrecere la tir, un pahar de tărie pentru liniște la competiții sau la antrenament, e o situație obișnuită pentru sportivi. În acest caz, Dumnezeul să judece. Dar totuși … Regula de bază: nu ezitați. Dacă ați văzut pe câmpul de tragere o persoană în stare de ebrietate, nu ezitați să informați administrația. Aceasta este și pentru siguranța ta. Sărbătoriți o petrecere de birou – nu ezitați să vă numiți persoană responsabilă și să nu beți. Urmăriți-i pe alții, controlați starea și siguranța acestora când trage. Este imposibil să indici cuivă cât trebuie să bea, care este norma. Dacă nu vă descurcați de unul singur – apelați un instructor. Dacă pe teren sunt țintași beți, trebuie să existe cel puțin o persoană lucidă, responsabilă pentru tot ce se petrece în jur. Dacă prietenii vă iau la mișto să trageți – nu ezitați să refuzați dacă ați băut. Vă veți salva atât pe voi, cât și pe ei. Autoritatea dvs. din aceasta va crește numai. Găsiți plăcere în faptul că aici multe lucruri nu sunt acceptate. Este un sport aristocratic și inteligent. Aici sunt cerințe speciale înaintate de clubul în privința comportamentului. Bucurați-vă că le puteți urma. Tragerea în sticle într-o pădure – este sport pentru cei limitați. Mândriți-vă că sunteți un țintaș onest.
Стрельба по бутылкам в лесу — это удел дебилов. Вы — стендовик. Гордитесь этим!

DORIȚI SĂ EXAMINAȚI O ARMĂ STRĂINĂ
Regulile de securitate spun că arma altcuiva poate fi luată numai cu permisiunea și în prezența proprietarului. Dacă veți încerca altfel, veți fi desconsiderat, iar dacă aceasta se face în timpul competițiilor este posibil și să vă implicați în scandal. Dacă luați pistolul altcuiva, considerați că este încărcat. Înainte de a-l examina, convingeți-vă că în încărcător nu sunt cartușe. Nu îndreptați spre oameni arma, chiar dacă este descărcată. Aceasta nu este atât de periculos cât de iritant. Aveți respect față de voi, de armă și de oamenii din jur.

ÎNȘIVĂ ÎNCĂRCAȚI CARTUȘELE…
La majoritatea standurilor este interzisă tragerea cu muniți, care nu sunt prevăzute în documentația operațională și tehnică pentru acest tip de armă. Astăzi în vânzare există o gamă foarte largă de cartușe. Este posibil să alegeți ceea ce vi se potrivește. Criteriul economiei la echipamente independente la fel funcționează condiționat. Acum munițiile costă nu mai puțin de șapte ruble pentru un cartuș, dar este posibil să le cumperi cu 9-10 ruble. În ceea ce privește capacitatea de antrenament de 100 de focuri (din experiență, un țintaș nu trage mai mult), economia de 200 de ruble nu este o plată adecvată pentru incomoditățile cauzate ție înșișsuți și celor din jur. Având în vedere experiența dvs. în încărcarea munițiilor, înțelegând că, în general, ele sunt sigure, vom observa: sunetul neobișnuit al unui foc și containerele nestandardizate, care ies din țeavă, focul, fumul neașteptat – toate acestea distrag atenția și a dumneavoastră, și a vecinilor de la tragerea regulată, liniștită și, prin urmare, sigură. Cu alte cuvinte – împăcați-vă, mai bine nu trebuie să vă complicați!

S-A ÎNTÂMPLAT CEVA CU ARMA LA NUMĂR…
Nu vă agitați. Chiar și în condițiile concursurilor aveți două minute pentru înlăturarea defectelor. Iar la un antrenament aveți timp destul. Principalul: toate acțiunile încep cu descărcarea armei. Descărcați, părăsiți zona de foc și faceți tot ce doriți cu „bucata dvs. de fier”. Fără a vă grăbi!

O RAȚĂ (O CIOARĂ, NIȘTE GÂȘTE, NIȘTE LEBEDE) ZBOARĂ PESTE TERENUL DE TRAGERE…
Lăsați-o în pace. Urmăriți-0 cu privirea și bucurați-vă că natura vă oferă astfel de momente. Fiți liniștit: toți știu că dvs. sunteți un bun țintaș și vânător. Fiți convins că ați doborât o pasăre rapid și eficient. Și nu apăsați pe trăgaci.

S-A DEFECTAT MAȘINA …
Cu siguranță, înțelegi și știți cum repede să o reparați, permițând astfel să continuați această serie de trageri. Nu fiți supărat pe mașină! Aceasta e treaba lucrătorilor de la stand. Aveți răbdare și așteptați până se repară totul. Rezultatul dvs. va avea de cîștigat dacă veți aștepta. Un număr mare de oameni primeau lovituri drept în frunte, când se credeau mari mecanici. Sunteți țintaș. Stați și așteaptați!

DORIȚI SĂ ÎNCERCAȚI DE LA DISTANȚĂ…
De multe ori (în special trăgătorii experimentați) simt necesitatea de a trage nu de la numere neprevăzute. În general, aceasta este interzis. Dar secvențe de acestea apar de multe ori. După ce ați ajuns pe un loc neprevăzut, nu vă grăbiți. Foarte atent studiați direcția tragerii. Pe numere titulare altcineva se gândește la siguranța ta. Aici nu. Verificați nu numai fundalul îndepărtat, ci și cel învecinat: puteți atinge capetele numerelor de tragere, cutia operatorului, vreun fir electric, platformele vecine (alicea zboară la 250 de metri) – nu uitați de aceasta. Verificați totul înainte de tragere, apoi poate fi târziu! Orice îndoieli – nu sunt în favoarea tragerii. Pe teren, în timpul experimentelor dvs, nimeni nu ar trebui să tragă. Cereți ajutorul instructorului. Aveți răbdare.

AȚI VENIT PE TEREN CU CÂINELE…
Toți sunt foarte bucuroși să vă vadă pe dvs. cât și pe animalul dvs. de companie. Dar nu uitați că oricărui câine îi place foarte mult să se joace, inclusiv să urmărească obiectele aruncate pentru el. Plăcile de zbor îi atrag foarte mult atenția. Poligonul de tir nu e un loc potrivit pentru un câine! Va alerga după un taler – va cădea lovitura, se va agita în spate – va distrage atentia dumneavoastră si a altor trăgător ceaa ce nu e prea bine. Atașați-vă câinele, pentru perioada de instruire, în cafenea sau în alte locații ale clubului. Majoritatea trăgătorilor sunt vânători înrăiți, suntem siguri că nimeni nu va fi împotrivă. Dacă este necesar să-l legeți – legați-l, veți salva și câinele și oamenii din jur. Aici vom menționa că standul este un loc destul de bun pentru școlarizarea unui câine de vânătoare la un sunet de împușcătură, așa că aduceți-l, dar aveți grijă de el.

CINEVA ÎNCALCĂ REGULAMENTUL DE TRAGERE – VĂ INTIMIDAȚI SĂ-L AVERTIZAȚI…
Dacă observați că cineva de la stand (chiar și proprietarul sau un oaspete important) se comportă nu conform regulilor de siguranță în timpul tragerii – apropiați-vă, cereți- vă scuze faceți-I observație. Și dacă dvs. vă este incomod, sunați angajații de la stand. Dar nu ignorați încălcările. Respectarea disciplinei detragere este garantarea siguranței tuturor.

DORIȚI SĂ VĂ ÎNVĂȚAȚI COPILUL SĂ TRAGĂ…
Nu uitați că greutatea și dezvoltarea fizică a copilului nu sunt la fel ca la adult. Principalul pericol pentru aceasta este constituirea deducerii greșite și incorecte a armei (mai ales dacă arma este a adultului) și reculul. Vârsta optimă pentru a începe a trage cu o armă este de, 14 ani (bineînțeles ajustată la dezvoltarea fizică). Se recomandă să se înceapă a trage nu mai devreme, dar mai târziu. Momentul considerabil de recul, presiunea acustică considerabilă, încărcarea asimetrică a coloanei vertebrale, toate acestea necesită rezistența adecvată a unui organism. Este mai bine dacă organizmul e întărit. Antrenamentele regulate detragerev ar trebui să fie efectuate sub supravegherea antrenorului profesionist. Aceasta va fi utilă și din punctul de vedere al controlului încărcărilor și al respectării măsurilor de securitate la tragere. Nu sperați în voi înșivă. Dați-le primele lecții, implicați-I în tragere, apoi dați-I într-o secție sau instructorului individual. Dacă copilul este încă mic pentru ocupații de tragere și l-ați adus pe stand numai pentru a petrece timpul liber împreună, explicați-I clar unde este posibil să meargă și unde nu se poate duce. Copilul la stand (unde este teritoriu cu pericolului crescut) ar trebui să fie întotdeauna sub controlul adulților – al părintelui sau al lucrătorilor de la stand. Rugați-i să aibă grijă de fiu sau de fiică în timpul antrenamentului, nu vor refuza niciodată.

AFLÂNDU-VĂ LA STAND, VI S-A FĂCUT RĂU…
Potrivit statisticilor, majoritatea sportivilor -țintați sunt bărbați cu vârste între 30 și 50 de ani. Aproape grupul de risc pentru bolile cardiovasculare. În timpul antrenamentelor, în absența unui stress, probleme cu sănătatea practic nu apar. Dar la competiții, la tensiune nervoasă gravă, în special în combinație cu condiții meteorologice severe, cazuri de presiune arterială ascuțită, tahicardie și cardiacă stenoasă, cefaleea bruscă nu sunt rare. În plus, eforturile mari le oferă alergia și chiar o răceală banală. Dacă sunteți bolnav sau sunteți supus riscului unor complicații dar nu vă abțineți să trageți, trebuie să aveți cu voi toate seturile de medicamente necesare. Explicați-i oricărui dintre participanții sau însoțitor ce trebuie să facă în cazul în care vă este rău. Precizați-vă în prealabil exact reacția la medicamentul luat. Chiar și inofensivul „Clarytin” vă poate schimba considerabil tragerea. Nu răbdați durerea dacă v-ați simțit rău – consultați un medic.

VREȚI SĂ ÎNCERCAȚI SĂ TRAGEȚI LA STAND ÎNAFARA UNUI TEREN CU STAND…
Acum este destul de ușor să cumpărați mașina de aruncat pentru lansarea talerelor. Manual sau automat cu o sursă de alimentare din acumulatorul de automobile. Dorința de a face niște împușcături undeva în pădure, în special în timpul liber, la vânătoare vine de multe ori. Aveți o sete de a trage care vă excită. Este posibil să se trageți uneori chiar este necesar, dar nu uitați de legislație (legea Federației Ruse „Despre armă” și „Despre vânătoare”) și măsurile de securitate în desfășurarea practicii de tragere. O amenințare la adresa sănătății dvs. este nu doar tragerea, ci și funcționarea mașinii de aruncat. De regulă, eșecul brusc al lamei care vă poate atinge o mână sau alte părți ale corpului este periculos. Lucrând ca operator, fiți extrem de atent, încercați să vă concentrați atenția asupra operațiunilor cu mașina, dar nu pe actiunea de tragere. Este evidentă necesitatea studierii atente a manualului de operare al mașinii înainte de efectuarea lucrărilor. Înainte de tragere alegeți locul sigur, excludeți posibilitatea de lovire a oamenilor și a animalelor acolo. Numărul de trageri poate fi mai mare de unul, dar nu ales aliatoriu, dar într-un anumit loc. Trageți numai din acest loc și limitați-vă la o singură direcție. Toate regulile de siguranță în cazul tragerii în ceea ce privește încărcarea armei și mișcarea cu ea rămân în vigoare. Celor băuți nu permiteți să tragă, ei rămân pe post de spectator.