Tragerea în standuri

Tragerea în standuri își trage originea din competiția vânătorilor care trăgeau în păsările aruncate în aer. Astfel de competiții au avut loc în Anglia și în alte țări europene în Evul Mediu. Astfel de competiții au fost și la primele jocuri olimpice de la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea.

Tirul la talere este inclus în programul Jocurilor Olimpice și este una dintre cele mai vechi discipline olimpice. Prima medalie la tir a fost câștigată în 1900 la Paris. De atunci, tirul sportiv la talere a fost inclus în programul tuturor jocurilor, cu excepția anilor 1904 și 1936.

Din 1996, competițiile pentru bărbați și femei sunt organizate separat. Campionatele Mondiale la tir sportiv la talere au loc din anul 1935. Toate competițiile sunt organizate de Federața Internațională de Tir Sportiv (ISSF). Programul olimpic include concursuri la trei discipline: un stand rotund (SKEET), un stand de șanț (OLYMPIC-TRAP) și Trap-ul dublu (DOUBLE-TRAP).

standurile de tragere

Pe un stand rotund, care se deplasează de la un loc de tragere la altul (doar 8 locuri de împușcare), schimbând unghiul de tragere în raport cu traiectoriile țintelor, participantul trage la talerele care zboară unul spre celălalt din încăperi, Talerele zboară la diferite înălțimi. În plus, standul rotund este diferit de restul exercițiilor, întârziind plecarea țintei după comanda trăgătorului, care variază automat între 0 și 3 secunde.

Pe suportul de șanț, sportivul împușcă în talere, care ies din șanț într-o direcție aleatorie (înainte, în dreapta, în stânga). Până în momentul tragerii, țintașul nu poate ști unde se îndreaptă ținta. Trap-ul dublu se desfășoară ca o competiție pe un stand de șanț, cu excepția faptului că plăcile sunt aruncate în perechi, iar tragerea este un dublet. Începând cu anul 2004, exercițiul Trap-ul dublu a introdus și întârzierea țintei după comanda țintașului de la 0 la 1 sec. .

Tirul pe suportul de șanț a intrat în programul Jocurilor Olimpice în 1900 pentru barbați si în 2000 pentru femei. Standul rotund – în 1968 pentru bărbați și în 2000 pentru femei, Trap-ul dublu în 1996 și pentru bărbați și pentru femei.

Tirul la talere

Tragerea la standuri (în special sportivă) se deosebește de alte tipuri de trageri prin accesibilitatea sa, neavând restricții nici de vârstă și nici de sex, dar și prin hazardul și dinamismul acesteia. La stand puteți vedea studenți și bărbați, femei și copii de la vârsta de doisprezece ani, și chiar veterani de peste șaizeci și șaptezeci de ani.

Tragerea la talere (trap shooting) este o distracție plăcută pentru petreceri colective. Numărul de oameni care doresc să învețe și să înțeleagă tragerea la talere crește de la o zi la alta. Scopul nostru este de a vă arăta cât de divers poate fi tirul la talere și, prin urmare, fiecare poate găsi ceva pentru el.

Aici puteți găsi informația despre tarifele pentru închirierea terenului, serviciile antrenorilor, chiria de arme și muniții, costul unui foc de armă, a unei împușcături și altă informație utilă

Цены

” PUNTEA ”

Pentru a avea senzații și mai tari, a fost construit complexul de tragere cu patru platforme pentru împușcare, oferind tuturor posibilitatea de a trage la așa discipline precum: TRAP (șanț), SKEET (cerc), DOUBLE TRAP (Trap-ul dublu). Mai avem și o rampă exclusivă COMPACT SPORTING, care permite tragerea atât de la sol, cât și de pe o construcție aflată la înălțimea de 3,5 metri, pe care am numit-o – „PUNTE”.

Urcând în locul de tragere – „PUNTE“, începi să înțelegi statutul special al acestul teren de tragere care oferă posibilitatea de a trage de sus în jos pe nouă diferite căi de zbor a țintelor. De la înălțimea terenului de tragere se deschide o priveliște incredibil de frumoasă.

Toate rampele noastre sunt echipate cu mașini noi de lansare marca LAPORTE, precum și cu noi sisteme de control audio.

Toate acestea nouă ne permit să organizăm competiții la cel mai înalt nivel, țintașilor și vânătorilor să-și perfecționeze abilitățile iar începătorilor și amatorilor să deprindă abilități noi.

arme cu țeava netedă sau lisă

Pentru tragerea la talere, se utilizează arme cu țeava netedă, a cărei lungime nu este mai mică de 67 cm. Muniția – gloanțe cu alice nu mai mare de № 7..

Oaspeții clubului pot trage atât cu propria armă cât și cu o armă închiriată pe loc în Sniping Club. Tragerea este permisă doar cu muniții certificate care sunt achiziționate pe loc. Este strict interzisă utilizarea munițiilor asamblate în mod individual.

instructor

La solicitarea trăgătorilor, instructorii certificați care activează în cadrul Sniping Club vor relata despre toate detaliile ce țin de trageea în standuri. Instrucțiunile obligatorii sunt regulile și măsurile de siguranță pentru mânuirea armelor care trebuie urmate în practicarea acestui sport.

Arme

Antonio Zoli Kronos Skeet

Antonio Zoli Light Confort

Sabatti Olympo Trap

Sabatti CTS

Vercar Matrix

Vercar Superpose

Verney Carron Trap 12

Verney Carron Churchill

Verney Carron V12N Gieber

Telefon pentru contact

+373 60 258 855

Înregistrarea la poligon

În cazul când timpul solicitat este ocupat, vă vom contacta și vă vom propune alte opțiuni.

    Sarcina noastră este de a ne asigura că fiecare țintaș a primit cunoștințe maxime în ceea ce privește mânuirea armelor. Și-a utilizat aceste abilități în locuri special amenajate. Aceleași abilitati pot fi acumulate și în cadrul tragerii în standuri sau cu pistolul.