Cei mai buni bodyguarzi din lume și-au demonstrat abilitățile de tragere

În 2017, Moldova a avut marea onoare să organizeze campionatul mondial «Bodyguard-2017». Pentru titlu de cea mai bună echipă de gărdă de corp au luptat 19 echipe din 18 țări: Austria, Azerbaidjan, Bulgaria, Belorusia, China, Croația, Georgia, Israel, Iordania, Kazahstan, Letonia, Serbia, Slovacia, Qatar, România, Moldova, Ucraina și Ungaria.

Evenimentul a durat trei zile și s-a desfășurat la cel mai înalt nivel și a devenit unul dintre dintre cele mai mediatizate evenimente din această toamnă. În cea de-a doua zi, gărzile de corp au concurat în tragere. Organizatorii au ales pentru competiții poligonul clubului sportiv Sniping Club. Programul competitiv de tragere din arme de foc a conținut trei categorii: „Tragerea în timpul însoțirii apostolește”, „Tregerea la rapiditate din diferite poziții” și „Tragerea din automobil”.
Gărzile de corp au concurat în tragere la ținta fixă, atât din locul, cât și din mișcare, în diferite poziții: în genunchi, în picioare și culcat. În plus, garda de corp trebuia să-și arate abilitățile de tragere într- un posibil criminal, folosind automobilul drept scut.Cel mai bun trăgător a fost Evgeny Merkula din Ucraina.
În urma rezultatelor campionatului internațional, echipa de securitate din Moldova s-a situate pe locul I. Locul II a fost ocupat de specialiștii în serviciul de securitate ai președintelui Belarusiei.Locul III l-au ocupat personalul agenției de informații a corpului de gardă guvernamental din Georgia. În competiția individual, titlul de cea mai bună gardă de corp a fost câștigat de colonelul locotenent Alexei Spînu.