Turneul Internațional de tir din Moldova – International Shotgun Tournament 2018

Din 22 până în 27 mai 20018 pe teritoriul complexului sportiv Sniping Club s-au desfășurat competițiile internaționale la tragere în standuri Moldavian International Shotgun Tournament 2018. Competițiile s-au desfășurat sub patronatul Federației de Tir din Republica Moldova. Acest turneu a fost planificat în luna octombrie a anului trecut. Federația noastră a introdus competiția dată în calendarul evenimentelor sportive al Federației Internaționale de Tir.

La competiții și-au anunțat participrea echipe din Serbia, România, Bulgaria, Austria, Ucraina, Rusia și Belorusia. Dar, din cauza programelor prea încărcate ale concursurilor europene, la competiții s-au prezentat doar sportivii din Polonia.
Sportivii au concurat în două discipline: TRAP и SKEET.

În categoria „Skeet”, primele trei poziții arată astfel:

Locul I – Sieracka Agnieszka,
Locul II – Szamrej Natalia,
Locul III – Godonoag Andrei.

În categoria „TRAP”, locurile câștigătoare au fost împărțite după cum urmează:

Locul I – Wojtasiewicz Jaromir,
locul II – Trzebinski Jakub,
locul III – Savca Ion.

Secretarul general al Federației de Tir din Republica Moldova, Constantin David, care este responsabil de organizarea turneelor naționale și internaționale și de formarea echipelor naționale, a menționat nivelul ridicat de echipare și infrastructura poligonului Sniping Club, ceea ce îl distinge de cluburile similare aflate în țările din apropiere – Bulgaria, Ucraina și România.
Condițiile favorabile de mediu din țara noastră, nivelul înalt de organizare a competițiilor internaționale, poligonul bine echipat al Sniping Club și alți factori avantajoși fac țara noastră atractivă pentru organizarea competițiilor sportive la nivel înalt. Federația de Tir din Republica Moldova și membrii Sniping Club felicită câștigătorii pentru rezultatele obținute și le mulțumesc sportivilor pentru participarea la turneu și le doresc noi victorii.
Orarul turneelor naționale și internaționale, îl puteți găsi pe site-ul Federației.

federatiadetir.md